به گزارش سرويس استان هاي مرکز خبر حوزه، فصلنامه «باب العلم» به صاحب امتيازي مدرسه علميه الامام علی بن ابیطالب(ع) با گرايش علمی- مذهبي در 70 صفحه تمام رنگی منتشر شده و گستره توزيع آن در سطح مدارس حوزه علميه تهران مي باشد.
بنابراين گزارش، در بخش آغازین اين فصلنامه گزيدهاي از بیانات مقام معظم رهبري پيرامون ضرورت سرمایه گذاری علمی در جامعه دینی و تاثیر مستقیم آن بر پیشرفت علمی کشور و نوآوری های گسترده در عرصه تولید علم ارائه شده است.
«نهج البلاغه آشنای غریب» عنوان مقاله ای است که به قلم حجت الاسلام محمد ابراهیم مهدوی پیرامون شاًن و منزلت کتاب شریف نهج البلاغه و ضرورت توجه بیشتر شیعیان مولا امیرالمومنین(ع) به این گنجینه گهر بار نگاشته شده است.
معنویت و سلامت نام مقاله دیگری است که نویسنده آن، حجت الاسلام سید مهدی موسوی در آن به ارائه تعریف معنویت، ابعاد وجودی آن و بیان رابطه میان معنویت و مذهب، معنویت و تاثیر آن بر سلامت جسمی و روحی افراد جامعه اشاره نموده است.
«فراز و فرودهای علم اصول» عنوان مقاله ای است که در این فصلنامه با نگاهی تاریخی- تحلیلی به تشریح روند تکاملی علم اصول در گذر از دوره های مختلف تاریخی پرداخته است.
در بخش دیگری از این فصلنامه مقاله ای تحت عنوان «آیا علم رجال پویاست؟» دیده می شود که نگارنده در آن به بررسی موضوع علم رجال، تعریف علم رجال، مسائل علم رجال و تالیفات جدید در این زمینه اشاره نموده است.
همچنین در صفحه 43 این فصلنامه سرفصلی با عنوان آشنایی با اصطلاحات ابتدایی علم کلام درج شده است که در ذیل آن مطالبی حاوی فرهنگ اصطلاحات اولیه علم کلام ارائه شده است.
تطهیر اموال و صفای قلبها عنوان مقاله ای است که توسط عبدالحمید رحیمی، سردبیر این نشریه و با موضوع اهمیت آثار دنیوی و اخروی کمک به مستمندان و صدقه دادن در آیات الهی و روایات معصومین(ع) نگاشته شده است.
همچنین «پژوهشی در ترجمه های قرآن کریم» عنوان بخش پاياني اين فصلنامه مي باشد كه به قلم حجتالاسلام محمدرضا جعفرپور نوشته شده و در آن به موضوعاتی چون تعریف و تشریح انواع روشهای ترجمه پرداخته شده است.
گفتني است: فصلنامه «باب العلم» به صاحب امتيازي مدرسه علميه الامام علی بن ابیطالب(ع) و مديرمسئولي حجت الاسلام محمدپیکری جزو 14 نشريه استاني حوزه علميه تهران محسوب مي شود.
نظر شما